2016. július 27., szerda

Esküvői Kreatív képek elkészítése a Nagy Napon vs. Külön Napi kreatív esküvői fotózás

 Esküvői Kreatív fotózás

 

 

Kreatív képek elkészítése a Nagy Napon vs. Külön Napi kreatív esküvői fotózás

Kedves Párok, akik életetek egyik legszebb és legizgalmasabb Napja előtt álltok!

Régóta készülök erre  blogbejegyezésre, hosszas vázlatokat írtam már arról, hogy hogyan is tudnánk megközelíteni ezt a témát, ami lássuk be, nagyon fontos, hiszen egész életetekben ezeket a képeket fogjátok nézni, általuk fogtok visszatekinteni a Nagy Napra. Segíteni szeretnék a döntésben a tapasztalatim alapján.Úgy döntöttem, hogy nem a vázlataim, hanem a ti véleményetek alapján építem fel a bejegyzésemet.

Ma  a Facebook oldalamon is feltettem ezt a  kérdést, amit az alábbi linken megtalálhattok.Nagyon köszönöm mindenkinek, aki megosztotta velem a véleményét:)

https://www.facebook.com/135470503269533/photos/a.135699169913333.30664.135470503269533/642686049214640/?type=3&theater


Először is az első és legfontosabb dolog, hogy a fotózáson el tudjátok engedni magatokat, hogy jöjjön az az érzés, ehhez kelletek ti és természetesen mi is, akik a fotókat elkészítjük Rólatok:)


Smink, Frizura, Ruha, Csokor

     Fotózás külön napon: célszerű a próbasminket és a próbafrizurát arra a napra időzíteni, ha kölcsönzött  ruhád van, a szalonok általában odaadják, persze némi plusz költségért, de ha foglalt tudunk hozzájuk igazodni.Vagy a Nagy Nap előtti 1-2 napban fotózunk és akkor már akár el is hozhatjátok külön díj nélkül.



Ha a Nagy Nap után fotózunk, akkor nem játszik a próbasmink és haj, ezeket újból el kell készíttetni, de a ruhánál, ha kölcsönzött, ugyanez a helyzet :)
Tehát itt keletkezik némi plusz költség:)


Csokor mindenképpen szükséges :)

     

Az első pillantás

 Fontos dolog:) Elsősorban a vőlegények arca mesél ilyenkor és nagyon szeretjük megörökíteni.
Ezt mindkét esetben meg tudjuk valósítani függetlenül, hogy a Nagy Napon fotózunk-e vagy egy azt megelőző napon.

A fotózás időtartama

 - Az esküvő napján:  én mindig azt szoktam kérni a Pároktól, hogy tiszta 2 óránk legyen a képek elkészítésére, ez általában elég arra, hogy feloldódjatok és elkészüljön egy komplett sorozat :) A Nagy Napon több időt senki nem is tud rászánni az az igazság, de a tapasztalatom azt mutatja, hogy ez elég.
Viszont szinte alig van olyan esküvő, ahol nincs csúszás és sajnos az esetek nagy százalékában ezt az időt a fotózásból veszik el....

-külön napon: annyi időnk van, amennyit csak szeretnétek, nem kell kapkodni, lehet közben pihenni, enni stb. :)


Helyszín:

- Az esküvő napján: a helyszíntől, településtől nem tudunk messze menni és nem is érdemes, felesleges az utazással eltölteni az időt.

-külön napon: bővülnek a lehetőségek, a határ a csillagos ég :)Bárhová mehetünk, mi benne vagyunk:)



Költségek:

-Az esküvő napján: a csomagajánlat tartalmazza a költségeket.

-Külön napon: plusz költséggel jár a fotózás, viszont az átadott képek mennyisége is jóval több és a ráfordított idő is.


Érzelmek, izgalom:

-Az esküvő napján: sokan írtátok a facebook bejegyzésem alá, hogy az igazán nagy áttörő érzelmek ezen a napon jönnek, így lehet igazán kerek egészként megélni az ünnepet, hangulatot.Ezzel csak részben értek a egyet.A Párok nagy része  sokszor kérdezi, mennyi időnk van még.Kavarognak a gondolatok, nem tudnak folyamatosan koncentrálni, átélni a pillanatot, hiszen annyi minden vár rájuk még aznap:) Elkalandoznak :) De amikor velünk vannak és egymásra figyelnek, azt mi "elkapjuk" :)


-Külön napon: semmi másra nem kell figyelniük, csak egymásra.Nem szorít az idő, nem kell sehová odaérni.



Összegezve az egészet :) Mindkét verzió tökéletes amennyiben Ti azt szeretnétek.Ez mindenkinek a saját döntése.Mindenkinek saját magának kell eldönteni, hogy számára mi a megfelelő :)
Remélem tudtam Mindenkinek egy kis iránymutatást adni és segíteni a döntésben :)


                                                                                   

                                                                                                         



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése