2016. március 18., péntek

Egy kép amelyen az egész család szerepel- avagy gondoltaim a családfotózásról :)

Családfotózás

Fotó: Hornyacsek Ildikó


   Hogyan is zajlik ?

Akik már jártam nálam fotózáson tudják, hogy akkor is, ha csak gyermekeiket szeretnék megörökíteni a szülők én mindig ragaszkodom hozzá, hogy legyen minimum egy olyan kép, ahol mindenki rajta van.

Hogy miért is?

A családok többségének nincs, vagy nagyon kevés olyan képe van, ahol Anya és Apa is szerepel, hiszen valakinek el kell készítenie azt az adott képet.
Persze a selfiek léteznek és mulatságosak, de azért lássuk be, ha csak ilyen fotóink vannak az sem túl jó, és még a legjobb felbontású telefonos kamerák minősége is messze van egy professzionális fényképezőgép tudástól.

Mi történik, amikor megérkeztek a stúdióba?

A gyerekeknek mindig van lehetősége körbenézni, ismerkedni a helyszínnel, erre mindig kell időt hagyni.Ha nagyobb Manók érkeznek hozzám, szeretek velük beszélgetni.

Amíg a gyerekek ismerkednek,  szülőkkel addig megbeszélünk egy fontossági sorrendet:)
Az első és legfontosabb szempont nálam mindig az, hogy a Kicsik jól érezzék magukat.Lehet, hogy minden előre eltervezett pózt, díszletet, játékot, bolondozást meg tudunk valósítani, az is lehet, hogy nem :) De ezen nem szabad idegeskedni, bánkódni.(Addig úgysem engedlek el Titeket amíg nem vagyok biztos a dolgomban)

Nagyobb Gyermekek esetében általában a fotózás első felében készítjük el a közös képeket a szülőkkel, a Kicsiknél pedig a közepe vége táján.De ez is gyermek és szituációfüggő.

Beszéljünk kicsit a felnőttekről:)

Nagyon kevesen vannak, akik szeretik, ha fotózzák őket,nem elégedettek magukkal maximálisan, és egyébként is " Róluk soha nem lehet jó képet készíteni"- na, pont ilyen vagyok én is:)
De ez nem így van, olyan jó, mikor  kedvesen ránéztek a gyerekeitekre, egymásra mosolyogtok, megölelitek egymást, amikor mindenki rajta van a képen :)


Persze, amit leírtam az mind szép és jó, de előfordul, hogy a gyerek nem marad ott, nem ül oda, kinyújtja a nyelvét, túlpörgeti saját magát,Ilyenkor várunk türelmesen, motiváljuk és sikerülni fog!


.....és a végén ott lehet egy kép falon, ahol ott mosolyog az egész család:)







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése